Η άσκηση που ΔΕΝ γνώριζες μέχρι τώρα για εντελώς επίπεδους κοιλιακούς… !!!

December 23, 2014 Comments Off on Η άσκηση που ΔΕΝ γνώριζες μέχρι τώρα για εντελώς επίπεδους κοιλιακούς… !!!
Η άσκηση που ΔΕΝ γνώριζες μέχρι τώρα για εντελώς επίπεδους κοιλιακούς… !!!

Η άσκηση που ΔΕΝ γνώριζες μέχρι τώρα για εντελώς επίπεδους κοιλιακούς… !!!
5 (100%) 3 votes

Αν νομίζεις ότι το όνειρο για επίπεδη κοιλιά είναι για σένα απατηλό, προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει ακόμη την παρακάτω άσκηση η οποία προτείνεται απ’ το ‘’The Barre Code’’, το γνωστότατο fitnessstudio της Αμερικής.

Η συγκεκριμένη θαυματουργή άσκηση ονομάζεται ‘VPrayerReach’’ δεν απαιτεί πολύ χώρο ούτε κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό και πραγματοποιείται ως εξής:

Ξάπλωσε στο έδαφος ανάσκελα και τοποθέτησε τα πόδια σου όρθια, κάθετα στον αέρα. Στην συνέχεια άνοιξέ τα σχηματίζοντας το γράμμα ‘’V’’.

  • Σήκωσε τα χέρια σου έχοντάς τα τεντωμένα.
  • Διατήρησε τεντωμένες τις μύτες των ποδιών σου και ενώ εκπνέεις ανασήκωσε το κεφάλι, την ωμοπλάτη και τους ώμους σου έτσι ώστε να τοποθετήσεις τα χέρια σου ανάμεσα στα πόδια.
  • Επίστρεψε στην οριζόντια θέση στην οποία ήσουν αρχικά και επανάλαβε 3 sets το καθένα απ’ τα οποία θα περιλαμβάνει 15 επαναλήψεις.

( !!! ) : Προσπάθησε στην διάρκεια της άσκησης να κρατάς το πηγούνι όσο το δυνατόν πιο μακριά μπορείς απ’ το στήθος όπως και τους ώμους όσο γίνεται πιο μακριά απ’ τα αυτιά.

Επιπλέον ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στην πραγματοποίηση του στόχου σου:

  1. Εξαφάνισε με αεροβική γυμναστική το λίπος.

Εξαφανίζοντας το λίπος, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που καλύπτει τους κοιλιακούς σου, θα αποκαλύψεις πιο εύκολα την γράμμωση τους. Θα το επιτύχεις με 30 λεπτά jogging, γρήγορου περπατήματος, χορού ή ποδηλασίας 3-4 φορές την εβδομάδα.

  1. Ανέβα στην μπάλα.

Τα ροκανίσματα των κοιλιακών που πραγματοποιούνται σε μπάλα έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικά έως και κατά 38% από τα αντίστοιχα που συντελούνται στο πάτωμα. Αυτό συμβαίνει εξ’ αιτίας του μεγαλύτερου εύρους της κίνησης και της συγκεκριμένης στόχευσης στο στομάχι που πραγματοποιείται. Εκτέλεσε 2 σετ κοιλιακών πάνω στην μπάλα των 12 επαναλήψεων στο καθένα ενώ για να αυξήσεις το επίπεδο δυσκολίας μπορείς να τα πραγματοποιήσεις έχοντας τα πέλματά σου ενωμένα.

  1. Χρησιμοποίησε την καρέκλα.

Οι κοιλιακοί που εκτελούνται ενώ κάθεσαι στην λεγόμενη ‘’ρωμαϊκή’’ καρέκλα μπορούν να επιφέρουν θεαματικά αποτελέσματα. Δεδομένου ότι η λεκάνη και τα πόδια αιωρούνται, πραγματοποιείται επέμβαση των πλάγιων κοιλιακών προκειμένου να κρατηθείς ευθυγραμμισμένη και όρθια. Σε συνδυασμό με την επιπλέον αντίσταση που έχεις να αντιμετωπίσεις η επιθυμητή σύσφιξη επιτυγχάνεται σε χρόνο ρεκόρ. 2 σετ που περιλαμβάνουν 12 επαναλήψεις το καθένα, είναι υπεραρκετά.

( !!! ) : Η άσκηση των κοιλιακών απαιτεί 5 λεπτά ημερησίως. Αν δεν είσαι εξοικειωμένη με την συγκεκριμένη δραστηριότητα, ξεκίνα με λιγότερα λεπτά και φτάσε σταδιακά στον επιθυμητό στόχο, ενώ τις ημέρες που αισθάνεσαι την ενέργειά σου στο ‘’πικ’’ της, προσπάθησε να επιδοθείς για 10 λεπτά!!!

Comments are closed.