Λιπαρή επιδερμίδα που γυαλίζει ; Υπάρχει λύση !!!

May 12, 2015 Comments Off on Λιπαρή επιδερμίδα που γυαλίζει ; Υπάρχει λύση !!!
Λιπαρή επιδερμίδα που γυαλίζει ; Υπάρχει λύση !!!

Rate this product

Λιπαρότητα … εχθρός ή φίλος ;

Όλοι έχουμε ακούσει για την ζώνη Τ του προσώπου. Η ζώνη Τ είναι η περιοχή εκείνη του προσώπου (μέτωπο και μύτη) που δημιουργεί ένα νοητό Τ στο πρόσωπό μας … και που είναι γνωστή λόγω της αυξημένης έκκρισης λιπαρότητας που παρουσιάζει σε ορισμένα άτομα !

Η έντονη λοιπόν λιπαρότητα της επιδερμίδας προκαλεί πάντα και μια έντονη γυαλάδα που με διάφορους τρόπους και πληθώρα καλλυντικών προσπαθούν οι γυναίκες να καμουφλάρουν … ανεπιτυχώς ! Τι γίνεται όμως με την λιπαρότητα ; Υπάρχει τρόπος τελικά να αντιμετωπισθεί ;

(!!!) : Η λιπαρότητα είναι συνήθως υπόθεση DNA και έχει κληρονομικό χαρακτήρα ! Το μέγεθος των σμηγματογόνων αδένων του κάθε ανθρώπου ορίζεται από τα γονίδια που δέχθηκε από τους γονείς του !

Αν λοιπόν ένα άτομο έχει πολύ λιπαρή επιδερμίδα, με έντονη έκκριση σμήγματος, με γυαλάδα, με ακμή και με μαύρα στίγματα … σίγουρα το έχει κληρονομήσει από κάποιον συγγενή του ! Είναι όμως αυτό τελικά ΚΑΛΟ ή ΚΑΚΟ ;

(!!!) : Μπορεί η αυξημένη λιπαρότητα να μας δυσκολεύει και να αγανακτούμε προσπαθώντας να την καταπολεμήσουμε … αλλά μήπως τελικά θα έπρεπε να χαιρόμαστε ! Το λάδι αυτό που εκκρίνει η επιδερμίδα λειτουργεί σαν προστατευτικό φιλμ για την επιδερμίδα και την διατηρεί ενυδατωμένη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, άτομα με τάση λιπαρότητας στην επιδερμίδα, να διατηρούν για πολύ περισσότερο νεανική την όψη τους και να εμφανίζουν σημαντικά λιγότερες ρυτίδες !

Άγχος & λιπαρή επιδερμίδα

ΝΑΙ ! Το άγχος επηρεάζει τα πάντα ! Η γυαλάδα στις λιπαρές επιδερμίδες είναι σύνηθες φαινόμενο. Έχει όμως παρατηρηθεί πως σε περιόδους έντονου στρες και αυξημένων επιπέδων υποχρεώσεων και άγχους, η επιδερμίδα τείνει να παρουσιάζει ακόμα μεγαλύτερη έκκριση σμήγματος, ακόμα μεγαλύτερη λιπαρότητα, και φυσικά ακόμα πιο έντονη γυαλάδα !

Νίκησε τη λιπαρότητα με εσπεριδοειδή !!!

Τα εσπεριδοειδή όπως το λεμόνι, το πορτοκάλι και το grapefruit μπορούν να καταπολεμήσουν την λιπαρότητα ! Προμηθευτείτε καλλυντικά προϊόντα με βάση τα εσπεριδοειδή εάν έχετε πολύ λιπαρή επιδερμίδα … ή εναλλακτικά φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά και εντελώς ακίνδυνα καλλυντικά ! Χρησιμοποιήστε λεμόνια ή ποροκάλια και με τον χυμό τους δημιουργήστε κομπρέσες για την επιδερμίδα. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε τον αραιωμένο με νερό χυμό τους ως σπρέυ τονωτικό για την επιδερμίδα. Το σπρέυ αυτό θα απομακρύνει την περίσσεια λιπαρότητας και θα κλείσει τους ανοιγμένους πόρους της επιδερμίδας σας !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Μην φορτώνετε την επιδερμίδα σας με βαριά καλλυντικά και προϊόντα κάλυψης ! Εκτός από το ότι όλα αυτά “πνίγουν” την επιδερμίδα σας … επιδεινώνουν και το πρόβλημα της λιπαρότητας !  

Comments are closed.