Μήπως σαμποτάρεις άθελά σου τον ίδιο σου τον εαυτό;; Εντόπισε τους τρόπους και βελτίωσε την ζωή σου … !!!

November 27, 2014 Comments Off on Μήπως σαμποτάρεις άθελά σου τον ίδιο σου τον εαυτό;; Εντόπισε τους τρόπους και βελτίωσε την ζωή σου … !!!
Μήπως σαμποτάρεις άθελά σου τον ίδιο σου τον εαυτό;; Εντόπισε τους τρόπους και βελτίωσε την ζωή σου … !!!

Rate this product

Κι όμως, υπάρχουν συμπεριφορές τις οποίες υιοθετούμε ασυνείδητα στην ζωή μας οι οποίες όμως λειτουργούν ανασταλτικά στην κατάκτηση των στόχων μας και υπονομεύουν τις σχέσεις μας. Καιρός λοιπόν να τις αποβάλλουμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε σχεδόν όλους τους τομείς της ζωής μας… !

Ποιές είναι οι πιο συνήθεις αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές ;;;

  1. ‘’Απωθούμε’’ τα συναισθήματά μας

Σε συνθήκες κατά τις οποίες επιλέγουμε ή αναγκαζόμαστε απ’ τις καταστάσεις να καθοδηγήσουμε τις αντιδράσεις μας, συνήθως καταλήγουμε να φορτώνουμε τον εαυτό μας με άσχημα συναισθήματα τα οποία μακροχρόνια αν συσσωρευτούν μπορούν να εκδηλωθούν με απότομα ή και αναίτια ξεσπάσματα αλλά ακόμα και με σωματοποιημένα προβλήματα υγείας! Προσπάθησε να εκδηλώνεις αυτά που έχεις μέσα σου στον κατάλληλο χρόνο και τόπο, αποφεύγοντας φυσικά τις ακρότητες, εκτονώνοντας όμως όσα σε πνίγουν.

  1. Καταφεύγουμε σε εξαρτήσεις

Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται περισσότερο αδύναμοι απ’ τους υπολοίπους και που επιλέγουν να αποφεύγουν τα προβλήματα και τις δυσκολίες τους απ’ το να έρθουν αντιμέτωποι με αυτά, πολλές φορές προτιμούν να επιδίδονται σε διαφόρων τύπων εξαρτήσεις – είτε προβαίνοντας σε υπερκατανάλωση αλκοόλ, ναρκωτικών κ. λ. π είτε με το να προσκολλώνται σε ένα συγκεκριμένο άτομο. Αποτέλεσμα σε κάθε προαναφερθείσα περίπτωση είναι ο εθισμός ο οποίος καταλήγει να αποδυναμώνει το άτομο και ο οποίος αν είναι εκτεταμένος χρειάζεται σίγουρα την συνδρομή ειδικού για να ξεπεραστεί.

  1. Μας λείπει η αυτοπεποίθηση

Στα άτομα τα οποία καταπιέζουν σε μεγάλο βαθμό το ‘’εγώ’’ τους και τα οποία τοποθετούν πάντα σε προτεραιότητα τις ανάγκες και τις επιθυμίες των άλλων, σίγουρα αιτία αποτελεί η χαμηλή αυτοπεποίθηση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ‘σαμποτάρουμε΄ οι ίδιοι την εξέλιξη μας σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, να διστάζουμε να διεκδικήσουμε πράγματα και να κατακτήσουμε υψηλούς στόχους. Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου καταγράφοντας σε ένα χαρτί στοιχεία του εαυτού μας ή γεγονότα τα οποία σε κάνουν να αισθάνεσαι περήφανος και παράλληλα ξεκίνα την προσπάθεια βελτίωσης των στοιχείων που θεωρείς αρνητικά!

( !!! ) : Η προσπάθεια εξομάλυνσης των διαφόρων ψεγαδιών που μας χαρακτηρίζουν μπορεί να αποδειχθεί μακρά και επίπονη διαδικασία, παρ’ όλα αυτά κρίνεται πολύ σημαντική για την κατάκτηση της πολυπόθητης ευτυχίας!!!

  1. Η αναβλητικότητα κατακλύζει την ζωή μας!

Πρόκειται για μία συνήθη για τους περισσότερους από μας συμπεριφορά, ειδικότερα αν αναλογιστούμε τους αστραπιαίους ρυθμούς με τους οποίους κινείται η καθημερινότητα μας, οδηγώντας μας να ‘βάζουμε στην άκρη’ όσα μας ευχαριστούν και καθυστερώντας να τα πραγματοποιήσουμε. Η αναβλητικότητα μπορεί επίσης να υιοθετείται από άτομα όσον αφορά πράγματα που μας αναστατώνουν, όπως για παράδειγμα μία εξέταση στον γιατρό, καθυστέρηση η οποία μπορεί να αποβεί σε κάποιες περιπτώσεις μοιραία. Βάλτε ένα πρόγραμμα στην ζωή σας κατανέμοντας τον χρόνο σας όπως εσείς πιστεύετε σε σχέση με τις υποχρεώσεις και τις ευχάριστες διεξόδους σας και προσπαθήστε να το τηρείτε ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε στην κατάλληλη διάθεση ή θεωρείτε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Μακροπρόθεσμα θα ανακαλύψετε αισθητή βελτίωση στην ποιότητα ζωής σας…

Comments are closed.