Πέστε για ύπνο … χωρίς πυτζάμες !!!

April 7, 2015 Comments Off on Πέστε για ύπνο … χωρίς πυτζάμες !!!
Πέστε για ύπνο … χωρίς πυτζάμες !!!

Πέστε για ύπνο … χωρίς πυτζάμες !!!
4.75 (95%) 4 votes

Λόγοι ερωτικής διάθεσης … ή απλά υγείας ;

(!!!) : Σύμφωνα με έγκυρες στατιστικές μελέτες, σχεδόν 1 στους 3 ανθρώπους, ενήλικες (αλλά ανεξαρτήτως ηλικίας) και ανεξαρτήτως φύλου, κοιμούνται γυμνοί (χωρίς πυτζάμες και χωρίς εσώρουχα) το βράδυ στο κρεβάτι τους !

Το “Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου” της Αμερικής υποστηρίζει πως σύμφωνα με αυτή την στατιστική μελέτη, στην οποία στηρίχτηκε και ολόκληρη έρευνα, φαίνεται πως το να κοιμάσαι γυμνός, παρέχει τελικά στον οργανισμό μια σειρά από οφέλη … που δεν είχαμε καν φανταστεί ΠΟΤΕ !

Σίγουρα, η ερωτική διάθεση είναι πολύ πιο αυξημένη όταν ένα ζευγάρι πέφτει χωρίς περιττά ρούχα στο κρεβάτι και αισθάνεται ο ένας τη ζεστασιά του σώματος του συντρόφου του. Ωστόσο, ο ύπνος χωρίς πυτζάμες, δεν είναι μόνο ωφέλιμος στην τόνωση της ερωτικής διάθεσης και της σεξουαλικής επιθυμίας ενός ζευγαριού, αλλά έχει σημαντικό αντίκτυπο (και μάλιστα πολύ θετικό αντίκτυπο) και στην υγεία του ατόμου !

Τι μας στερούν τα ρούχα ;;;

Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία του ανθρώπου. Όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, και όπως τονίζουν όλοι οι γιατροί, σημαντική δεν είναι μόνο η χρονική διάρκεια του ύπνου για την υγεία του ατόμου και για την καλή λειτουργία του οργανισμού του (δηλαδή τουλάχιστον 8 ώρες), αλλά και η ποιότητα του ύπνου !

(!!!) : Σύμφωνα με τους επιστήμονες, εξαιρετικά σημαντικό για να είναι πιο ήρεμος και πιο ωφέλιμος ο ύπνος, είναι το σώμα να αποκτά την ιδανική θερμοκρασία !

Ιδανική είναι εκείνη η θερμοκρασία κατά την οποία το άτομο δεν νιώθει άβολα και δεν αισθάνεται κρύο, ενώ παράλληλα το σώμα του ρίχνει την θερμοκρασία που είχε όσο ήταν δραστήριο όλη τη διάρκεια της ημέρας !

Επίσης, αυτός είναι και ο λόγος που οι ειδικοί συνιστούν την περιορισμένη χρήση των θερμαντικών συσκευών μέσα στο υπνοδωμάτιο. Ένα πολύ ζεστό υπνοδωμάτιο σίγουρα θα έχει ως αποτέλεσμα έναν ανήσυχο και κουραστικό ύπνο !

Η πτώση της θερμοκρασίας του σώματος δεν γίνεται ακαριαία με το που το άτομο πέφτει για ύπνο, αντιθέτως είναι μια διαδικασία που παίρνει αρκετές ώρες και γίνεται σταδιακά.

(!!!) : «Η θερμοκρασία του σώματος βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο της περίπου στις 11 το βράδυ και στο πιο χαμηλό σημείο της στις 4 το πρωί», υποστηρίζει ο Dr. Chris Idzikowski, που είναι διευθυντής του Κέντρου Υπνου του Εδιμβούργου.

Αδυνάτισμα : Κοιμήσου γυμνός !

Το κρύο αδυνατίζει ! Αυτό είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς το κρύο ενεργοποιεί τις καύσεις λίπους στον οργανισμό. Η αλήθεια είναι η ακόλουθη …

(!!!) : Το κρύο ενεργοποιεί το καφέ λίπος του οργανισμού, το οποίο μάλιστα παράγει 300 φορές περισσότερη θερμότητα από οποιοδήποτε άλλο όργανο του σώματος !

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν ενεργοποιηθεί το καφέ λίπος, και μάλιστα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τότε ο οργανισμός αναγκάζεται να κάψει περισσότερες θερμίδες. Μπορεί στην πραγματικότητα η δαπάνη αυτή της ενέργειας να μην είναι αρκετή για να αδυνατίσετε, αλλά διάφορες μελέτες έδειξαν πως βελτιώνεται η αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη !

Comments are closed.