Πιες πολύ νερό … και άσε τα αναψυκτικά !

July 14, 2015 Comments Off on Πιες πολύ νερό … και άσε τα αναψυκτικά !
Πιες πολύ νερό … και άσε τα αναψυκτικά !

Πιες πολύ νερό … και άσε τα αναψυκτικά !
4 (80%) 2 votes

Το καλοκαίρι θέλει ενυδάτωση !

Το καλοκαίρι ο οργανισμός χρειάζεται πολύ καλύτερη ενυδάτωση λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Αποτέλεσμα ; Αποζητούμε συνέχεια δροσερά πράγματα να μας ανακουφίσουν από την αφόρητη ζέστη και να μας χαρίσουν λίγες στιγμές δροσιάς. Γρανίτες, παγωτά, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων (συνήθως μάλιστα με μεγάλη προσθήκη ζάχαρης), κοκτέηλ, αλκοολούχα ποτά, μπύρες … και γενικά πράγματα που στην ουσία ΚΑΙ δεν μας ξεδιψάνε ΚΑΙ βλάπτουν την υγεία και την γραμμή μας !

Σκεφτείτε λοιπόν το ενδεχόμενο να αφήνατε στην άκρη όλα αυτά τα επιβλαβή αναψυκτικά και να πίνατε αποκλειστικά και μόνο ΝΕΡΟ ! Το νερό είναι το πιο ιδανικό ποτό για να διώξετε την δίψα και να κάνετε καλό ακι στο σώμα σας.

(!!!) : Το νερό είναι το μοναδικό ποτό που μπορεί να νικήσει την κυταρρίτιδα και να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτήν δια παντός !

ΠΡΟΣΟΧΗ :

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στο International Journal of Obesity η κατανάλωση ποτών με μηδενική θερμιδική αξία (όπως το νερό ή το πράσινο τσάι χωρίς προσθήκη ζάχαρης φυσικά) ή έστω με πολύ χαμηλή θερμιδική αξία (όπως τα αναψυκτικά διαίτης), μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στον έλεγχο αλλά και στην μείωση του σωματικού βάρους με τρόπο καταλυτικό !!!

Στην μελέτη αυτή, οι ερευνητές, εξέτασαν διάφορα άτομα και φυσικά τις προτιμήσεις τους σε κατάσταση δίψας. Τι ποτό επιλέγουν να πιούν, σε τι ποσότητα και με τι συχνότητα ! Τα άτομα που εξετάστηκαν ήταν περισσότερα από 122.000 άτομα, που έλαβαν μέρος στην Nurses Health Studies, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα ερευνητικά κέντρα που πραγματεύεται έρευνες σχετικές με την υγεία των γυναικών. Επίσης συμμετείχαν στην έρευνα και οι Health Professionals Follow-Up Study, που ανέλαβαν την λήψη των δεδομένων, την ανάλυσή τους και την αξιολόγησή τους σχετικά με την υγεία των ανδρών που συμμετείχαν στην εν λόγω έρευνα.Στη συνέχεια οι ειδικοί κλήθηκαν να συγκρίνουν όλα αυτά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα των επιστημόνων, και τα ανέλυσαν σχετικά με το σωματικό βάρος των συμμετεχόντων.

(!!!) : Η αξιολόγηση αφορούσε διάστημα 4 χρόνων και απαιτούσε επανάληψη μετά το πέρας των 4 αυτών χρόνων !

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

Μετά από τον έλεγχο των ειδικών στα στοιχεία που έλαβαν, και λαμβάνοντας φυσικά υπ’όψιν κάθε εξωγενή παράγοντα που θα μπορούσε να επηρεάσει το σωματικό βάρος ανδρών ή γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έπιναν νερό, καφέ (χωρίς προσθήκη ζάχαρης), τσάι (χωρίς προσθήκη ζάχαρης) και αναψυκτικά διαίτης, πήραν πολύ λιγότερο βάρος για κάθε περίοδο τεσσάρων χρόνων από τα άτομα που έπιναν ζαχαρούχα ποτά και χυμούς φρούτων.

Comments are closed.