Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις … με λάδι από καρύδα ;!

August 10, 2015 Comments Off on Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις … με λάδι από καρύδα ;!
Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις … με λάδι από καρύδα ;!

Πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις … με λάδι από καρύδα ;!
4.5 (90%) 2 votes

Λάδι καρύδας … το θαυματουργό !

Πολύ ωφέλιμο και με απερίγραπτα καλοκαιρινό άρωμα, το λάδι από καρύδα, είναι ψηλά στην λίστα με τα δώρα της φύσης προς τον άνθρωπο ! Η περιποίηση που μπορεί να προσφέρει το λάδι της καρύδας είναι εφάμιλλο πολύ δαπανηρών θεραπειών σε ακριβά spa και σε άλλα κέντρα περιποίησης !

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως το λάδι της καρύδας αποτελεί για πάρα πολύ κόσμο (και κυρίως για πάρα πολλές γυναίκες) σε ολόκληρο τον πλανήτη την Νο 1 επιλογή φροντίδας. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι πως ένα και μόνο προϊόν μπορεί να έχει τόσο πολλές διαφορετικές χρήσεις, εξοικονομώντας σας πολλά χρήματα από ακριβά καλλυντικά !

Το λάδι της καρύδας μπορούμε να το βρούμε σε στέρεη μορφή, σε παχύρευστη μορφή αλλά και σε υγρή μορφή. Ανάλογα τη μορφή του είναι ευκολότερο στη χρήση για διαφορετικούς σκοπούς.

(!!!) : Το λάδι της καρύδας αρχίζει να μετατρέπεται σε υγρό από τους 25 βαθμούς Κελσίου και μετά !

Πολύτιμες χρήσεις … εξαιρετικά αποτελέσματα !

1η χρήση : Ενυδάτωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών

Οι περισσότερες γυναίκες ταλαιπωρούμε την τρίχα μας με βαφές, βαριά προϊόντα styling, σεσουάρ, ψαλίδια και δεν φροντίζουμε τουλάχιστον για την επαρκή περιποίηση των τόσο κατεστραμμένων μαλλιών μας ! Το λάδι της καρύδας είναι εξαιρετικά πολύτιμο για τα μαλλιά μας που απεγνωσμένα ζητούν λίγη θρέψη και ενυδάτωση.

Το λάδι της καρύδας χρησιμοποιείται ευρέως ως προϊόν ενυδάτωσης και έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στην καρδιά πολλών γυναικών για τα μαγικά αποτελέσματά του κατά της ψαλίδας !

Συμβουλή : Παίρνετε λίγο λάδι καρύδας μέσα στην παλάμη σας και απλώνετε σε καλοχτενισμένα μαλλιά από τη μέση ως τις άκρες τους. Αφήνετε το λάδι να θρέψει την τρίχα για περίπου 1 ημέρα (εάν δεν αντέχετε αφήστε κάποιες ώρες) και μετά λούστε τα μαλλιά σας με ένα ήπιο σαμπουάν.

2η χρήση : Ενυδάτωση την αφυδατωμένης επιδερμίδας

Η θάλασσα και ο ήλιος αφυδατώνουν την επιδερμίδα σας … και μια αφυδατωμένη επιδερμίδα είναι πολύ εύκολο να “σπάσει” ! Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντική η σωστή και βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας !

Το λάδι καρύδας (ειδικά τώρα το καλοκαίρι !!!) θα βοηθήσει ώστε να αποφύγετε το αντιαισθητικό ξεφλούδισμα της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο και το μαύρισμα.

Συμβουλή : Το λάδι πρέπει να είναι σε ρευστή και όχι σε στέρεη μορφή για να μπορεί να απλωθεί αλλά και να απορροφηθεί πιο εύκολα από την επιδερμίδα. Για το λόγο αυτό ζεσταίνετε λίγο το λάδι πριν από την εφαρμογή τρίβοντάς το ανάμεσα στα χέρια σας και στη συνέχεια το απλώνετε επιμελώς σε ολόκληρο το σώμα σας. Η επιδερμίδα σας θα είναι απαλή, ενυδατωμένη και θα λάμπει από φρεσκάδα … για να μην πούμε για την εκπληκτική και παράλληλα εξωτική μυρωδιά που θα αναδύει !

3η χρήση : Διώχνει τη φαγούρα από τα τσιμπήματα κουνουπιών

Πόσο ενοχλητικό δεν είναι εκεί που κάθεσαι ήρεμα μέσα στην ήσυχη βραδιά δίπλα στη θάλασσα … να αρχίσεις να έχεις φαγούρα από τα τσιμπήματα των κουνουπιών ;! Το λάδι καρύδας είναι 100 % φυσικό και μπορεί να διώξει αυτό το τόσο δυσάρεστο αίσθημα φαγούρας.

Συμβουλή : Εφαρμόζετε μικρή ποσότητα του λαδιού επάνω στο τσίμπημα. Το λάδι καρύδας έχει εξαιρετική αντιμικροβιακή δράση και θα επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης.

4η χρήση : Αντί για οδοντόκρεμα

Ξέμεινες σε κάποια παραλία … σε κάποιο camping … και έχεις ξεχάσει να πάρεις την οδοντόκρεμα μαζί σου ; Δεν χάλασε και ο κόσμος ! Το λάδι της καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί της οδοντόκρεμάς σας.

Συμβουλή : Αναμιγνύετε λίγο λάδι καρύδας με bicarbonate of soda και πλένετε κανονικά τα δόντια σας !

Comments are closed.