Το όμορφο χαμόγελο είναι δύναμη !

November 20, 2014 Comments Off on Το όμορφο χαμόγελο είναι δύναμη !
Το όμορφο χαμόγελο είναι δύναμη !

Rate this product


Τα υγιή και όμορφα δόντια που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα όμορφο, σαγηνευτικό και αφοπλιστικό χαμόγελο, είναι ίσως από τα πρώτα πρώτα που προσέχει κάποιος αντικρίζοντας ένα πρόσωπο. Ένα και μόνο χαμόγελο μπορεί να έλξει τον άλλο, να τραβήξει τα βλέμματα και να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις. Ένα και μόνο χαμόγελο μπορεί να χαραχθεί στη μνήμη του άλλου … να γίνει γλυκιά ανάμνηση …

Ποιος θα ήθελε λοιπόν να χάσει ένα τέτοιο σημαντικό όπλο από τα χέρια του ; Ποιος δε θα ήθελε να έχει αυτό που βλέπουμε στις ταινίες ; … ένα χαμόγελο που αμέσως κάνει ολόκληρο το δωμάτιο να στρέψει την προσοχή του προς εκείνον ! … που θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα και θα αποτελέσει αντικείμενο πόθου !

Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή και αναμενόμενη ! Φυσικά και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην επιθυμεί να κατέχει ένα τέτοιο δυνατό “όπλο” στη διάθεσή του. Τι λάθη κάνουμε όμως τελικά και καταστρέφουμε το χαμόγελό μας ; Τι πρέπει να προσέχουμε και τι πρέπει να διορθώσουμε στις καθημερινές μας συνήθειες ; Πώς θα ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτή δύναμη που λέγεται “λαμπερό χαμόγελο” ;;;

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που “σκοτώνουν” το χαμόγελό σας …

1ο λάθος : Κακή υγιεινή των δοντιών

Το ελλιπές βούρτσισμα των δοντιών, η μη χρήση των απαιτούμενων βοηθητικών (όπως οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα, βοηθητικά βουρτσάκια) αλλά και η μη σωστή επίσκεψη στον οδοντίατρο, μπορούν αν επιφέρουν σοβαρές και μάλιστα μόνιμες βλάβες στα δόντια και κατ’επέκταση και στο χαμόγελό σας.

2ο λάθος : Πέτρα

Ο κακός καθαρισμός των δοντιών μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία πέτρας στα δόντια. Ένας άλλος λόγος για τη δημιουργία πέτρας μπορεί να είναι η χρήση ακατάλληλων αντικειμένων για τον καθαρισμό των δοντιών σας. Φροντίσετε να ενημερωθείτε από τον οδοντογιατρό σας ποια οδοντόβουρτσα αλλά και ποια ακόμα βοηθητικά εργαλεία είναι απαραίτητα για τον σωστό καθαρισμό των δικών σας δοντιών.

3ο λάθος : Το κάπνισμα

Το κάπνισμα προξενεί αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες σε ένα χαμόγελο που θα μπορούσε να είναι κατάλευκο, αστραφτερό και γεμάτο υγεία. Διακόπτοντας το τσιγάρο και κάνοντας τους τακτικούς καθαρισμούς στον οδοντίατρό σας θα μπορέσετε να ξανακερδίσετε το χαμένο σας χαμόγελο.

4ο λάθος : Τα ενεργειακά ποτά (energy drinks)

Τα ενεργειακά ποτά αν και πάρα πολύ διαδεδομένα τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί από επιστημονικές μελέτες ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τα δόντια. Οι διάφορες ουσίες που περιέχουν είναι ιδιαίτερα όξινες με αποτέλεσμα να φθείρουν το σμάλτο των δοντιών και να προκαλούν τη σταδικά διάβρωσή τους !

5ο λάθος : Το κρασί

Το κρασί, όχι μόνο το κόκκινο όπως θα φανταζόμασταν, αλλά και το λευκό, προκαλεί επιχρωματισμό των δοντιών και διάβρωση. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως δε μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας κρασί, απλά δεν πρέπει να διατηρείτε το κρασί για πολλή ώρα σε επαφή με την οδοντοστοιχία σας. Πίνετε μικρές γουλιές και σε τακτά χρονικά διαστήματα πίνετε λίγο νερό ώστε να ξεπλένονται τα δόντια σας !

6ο λάθος : Το τρίξιμο των δοντιών

Το τρίξιμο των δοντιών, που το έχουν πολλοί άνθρωποι, μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στα ούλα και τα δόντια αλλά και σοβαρό τραυματισμό των δοντιών.

7ο λάθος : Το άγχος

Το άγχος έχει κάνει όλους τους ανθρώπους να σταματήσουν να χαμογελάνε. Βγάλτε το άγχος από τη ζωή σας και ελευθερώστε και πάλι το φωτεινό σας χαμόγελο !

Comments are closed.