ΦΟΡΣΚΟΛΙΝΗ : Βοηθώντας τον μεταβολισμό μας να νικήσει το πάχος (και το λίπος!)

January 17, 2017 Comments Off on ΦΟΡΣΚΟΛΙΝΗ : Βοηθώντας τον μεταβολισμό μας να νικήσει το πάχος (και το λίπος!)
ΦΟΡΣΚΟΛΙΝΗ : Βοηθώντας τον μεταβολισμό μας να νικήσει το πάχος (και το λίπος!)

ΦΟΡΣΚΟΛΙΝΗ : Βοηθώντας τον μεταβολισμό μας να νικήσει το πάχος (και το λίπος!)
5 (100%) 2 votes


Όλοι έχουμε βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση πολλές φορές να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε το πάχος ή την εν γένει κακή φυσική μας κατάσταση, να κατηγορούμε τον κακό μας μεταβολισμό ή να αναρωτιόμαστε για το τι φταίει και δεν αδυνατίζουμε.

Δυστυχώς, τις περισσότερες φορές (αλλά όχι όλες !), δεν ευθύνεται ούτε ο οργανισμός αλλά ούτε και ο μεταβολισμός μας για τις αποτυχημένες απόπειρες να χάσουμε βάρος …

Τί είναι όμως ο μεταβολισμός;

Ο μεταβολισμός είναι το σύνολο των βιοχημικών αντιδράσεων που πραγματοποιείται στα κύτταρά μας και κατά τις οποίες τα θρεπτικά συστατικά που εισάγουμε στον οργανισμό μας μετατρέπονται σε ενέργεια για να χρησιμοποιηθούν σε παρόντα ή μελλοντικό χρόνο. Τον μεταβολισμό τον συνδράμουν και τον κρατούν σε καλό επίπεδο οι βιταμίνες, τα μέταλλα και το νερό.

Οπότε … υπάρχει όντως «κακός μεταβολισμός» ;

Σε γενικές γραμμές, για να είμαστε δίκαιοι θα πρέπει να πούμε πως πέραν εκείνων που βολεύονται ισχυριζόμενοι κάτι τέτοιο, όντως υπάρχουν άνθρωποι με κακό μεταβολισμό, στην επιδείνωση του οποίου συμβάλλουν τόσο οι σύγχρονοι ρυθμοί της ζωής μας αλλά και οι πρώτες ύλες με τις οποίες θρέφουμε τον εαυτό μας, πραγματικότητα η οποία μας βάζει όλους λίγο- πολύ στη διερώτηση:

Δουλεύει αυτή τη στιγμή σωστά ο μεταβολισμός μου;

Φταίει αυτός ή οι καθημερινές μου συνήθειες για το πάχος που κάνει την εμφάνισή του σε διάφορα σημεία του σωματός μου;

Μπορώ ή πρέπει να αλλάξω κάτι στις καθημερινές μου συνήθειες για να χάσω βάρος ;

Ως προς το θέμα των καθημερινών συνηθειών έχουμε πολλές φορές τοποθετηθεί. Χρειάζεται προγραμματισμός και μέτρο σε όλα. Ποιος προγραμματισμός και ποιο μέτρο όμως όταν όλα είναι φλού; Υπάρχουν τακτικά γεύματα, τακτική άσκηση, επαρκής ύπνος κτλ; Υπάρχει δυνατότητα και χρόνος για πλήρη έλεγχο στις διατροφικές μας συνήθειες; Μήπως τελικά άδικα καταλογίζουμε το φταίξιμο στον μεταβολικό μας ρυθμό ;

Πως μπορεί όμως ο μεταβολισμός μας να αυτορυθμιστεί και να βοηθηθεί μέσα σε όλο αυτό το μη ιδανικό περιβάλλον τροφών και συνηθειών;

Μια σοβαρή πρόταση δείχνει να αποτελεί ένα προϊόν που επί σειρά ετών κυκλοφορεί στην αγορά κερδίζοντας διαρκώς την εμπιστοσύνη του κοινού και δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αισιοδοξίας γύρω από μια ουσία που ενώ στην παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται για αιώνες, μόλις πρόσφατα η δυτική επιστήμη έστρεψε τα φώτα της επάνω σε αυτήν.

Πρόκειται για την φυτική ουσία κολεονόλη ή -πιο γνωστή ως- φορσκολίνη που προέρχεται από το εκχύλισμα της ρίζας του ινδικού κολεού (οικογένεια της μέντας). Η πρόσφατη έρευνα κατέδειξε πως η ουσία αυτή ενεργοποιεί το ένζυμο της αδενυλιλικής κυκλάσης και αυξάνει την παραγωγή κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης (cAMP) που εμπλέκεται στο μεταβολισμό των λιπιδίων και των γλυκογόνων τα οποία είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία του λίπους στον οργανισμό μας ενώ παράλληλα δίνει ένα ενεργό ερέθισμα στο θυρεοειδή αδένα (ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο του μεταβολισμού) για περαιτέρω ένταση στην δραστηριότητά του, άρα και πρόσθετη δράση στη διάλυση των λιπών, πέραν του καθιερωμένου ρυθμού του οργανισμού μας.

Σε απλά λόγια η ουσία αυτή δρα διπλά έναντι του λίπους, αφού από τη μια το διαλύει το λίπος και από την άλλη «ζητάει» από τον οργανισμό μας μια πιο εντατική προσπάθεια στη διαχείρησή του ήδη υπάρχοντος αποθηκευμένου στο σώμα λίπους, με αποτέλεσμα την απώλεια πάχους και την υποκατάστασή του με μυϊκή μαζα.

Η πιο δραστική συγκέντρωση της φορσκολίνης συναντάται στο forskolin 250 (20%) που χρησιμοποιείται ως συμπήρωμα διατροφής, μία φορά ημερησίως.

Εύλογα θα ρωτούσε κάποιος για τυχόν παρενέργειες της ουσίας (που χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια) ή του σκευάσματος ! Για την ουσία φορσκολίνη και την χρήση της (στην συνιστώμενη δοσολογία) δεν έχουν καταγραφεί παρενέργειες !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Το δέον είναι ίσως για κάποιον να συμβουλευτεί τον γιατρό του σε περίπτωση που λαμβάνει ήδη κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή !

Comments are closed.