Όταν το ελαιόλαδο χρησιμοποιηθεί και … εκτός κουζίνας !!!

March 14, 2017 Comments Off on Όταν το ελαιόλαδο χρησιμοποιηθεί και … εκτός κουζίνας !!!
Όταν το ελαιόλαδο χρησιμοποιηθεί και … εκτός κουζίνας !!!

Rate this product

Ελαιόλαδο : Ένα μαγικό της φύσης …

Το ελαιόλαδο, εδώ και χιλιάδες χρόνια, είναι μια κληρονομιά που μας έδωσε η ίδια η φύση, ένα δώρο υγείας και ομορφιάς, ένα μαγικό συστατικό μακροζωίας και ευημερίας ! Όχι δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτά που αναφέρονται για το αγνό παρθένο ελαιόλαδο (και μάλιστα θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε και άλλα, και άλλα, και άλλα … και να συνεχίσουμε να μιλάμε για ώρες ατελείωτες !).

Αν λοιπόν οφείλουμε κάτι στον εαυτό μας, είναι να γνωρίσουμε αυτό το μοναδικό δώρο της φύσης και να το αξιοποιήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο … Γνωρίζουμε λοιπόν όλους τους δυνατούς τρόπους “εκμετάλλευσής” του, όλα τα φοβερά προτερήματά του, όλη την “μαγική” του δύναμη ;;;

Το ελαιόλαδο μυστικό επιτυχίας της “μεσογειακής διατροφής” !

Σύμφωνα με τους ειδικούς της διατροφής, η μεσογειακή διατροφή θεωρείται η πιο κατάλληλη για καλύτερη υγεία αλλά και για κατάκτηση της ομορφιάς, αφού μπορεί να προσφέρει ένα σώμα που να σφύζει από υγεία, να είναι όμορφο και αδύνατο, ακτινοβόλο και αξιοζήλευτο !

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της μεσογειακής διατροφής και φυσικά και ένας από τους λόγους που αναδεικνύεται ως η πιο υγιεινή διατροφή ανά τον κόσμο, δεν είναι άλλο από το αγνό παρθένο ελαιόλαδο ! Το ελαιόλαδο, χαρακτηριστικό στοιχείο της μεσογειακής κουζίνας, είναι ένα συστατικό θεραπευτικό, θρεπτικό και τονωτικό, που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό αλλά και ως βασικό “εξάρτημα” για τη σωστή λειτουργία του (σε όλα τα επίπεδα – σωματικό, νοητικό αλλά και ψυχολογικό) !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Η μεγάλη κατανάλωση του ελαιόλαδου σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, σχετίζεται (σύμφωνα με επίσημες επιστημονικές μελέτες) με την μειωμένη εμφάνιση κρουσμάτων καρκίνου του μαστού, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου (όπως π.χ. η Αμερική, που χρησιμοποιούν αντί του λαδιού άλλες λιπαρές ουσίες όπως το βούτυρο) !

“Ερωτήσεις – Απαντήσεις” σχετικά με τον χρυσό θησαυρό …

ΕΡΩΤΗΣΗ : Γιατί είναι το ελαιόλαδο τόσο σημαντικό για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το ελαιόλαδο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε πολύτιμη βιταμίνη Ε (μια βιταμίνη απαραίτητο στοιχείο υγείας και ομορφιάς), σε αντιοξειδωτικά στοιχεία αλλά και σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα (περίπου σε ένα ποσοστό της τάξης του 83 %). Όλα αυτά τα πολύτιμα στοιχεία του ελαιόλαδου, ευνοούν τόσο το καρδιαγγειακό σύστημα, όσο και το πεπτικό σύστημα, ενώ παράλληλα λειτουργούν ωε εξαιρετικοί “σύμμαχοι” της υγείας ελέγχοντας τα επίπεδα της κακής και της καλής χοληστερίνης στα επιθυμητά πλαίσια !

(!!!) : Αξίζει λοιπόν να τονίσουμε ως δεν είναι όλα τα λιπαρά στοιχεία επιβλαβή για την υγεία … αρκεί φυσικά να επιλέξουμε τα σωστά ! Το ελαιόλαδο είναι ένα ιδανικό παράδειγμα !

ΕΡΩΤΗΣΗ : Είναι το ελαιόλαδο κατάλληλο για δίαιτα και απώλεια βάρους ;

ΑΠΑΤΗΣΗ : Το ελαιόλαδο παρέχει στον οργανισμό περίπου 9 θερμίδες ανά γραμμάριο ! Πολλοί διατηρούν εσφαλμένα την εντύπωση πως ένα σπορέλαιο είναι πιο ολιγοθερμιδικό και συνεπώς πιο κατάλληλο για δίαιτα και απώλεια βάρους ! ΛΑΘΟΣ ! Το ελαιόλαδο παρέχει σχεδόν ίση ποσότητα θερμίδων με το σπορέλαιο … κααι σαφώς περισσότερα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά !

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ των ελαιόλαδων που κυκλοφορούν στην αγορά ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν τα συναντάμε σε 3 βασικές κατηγορίες :

  • το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (με οξύτητα <0.8 %) με πικάντικη γεύση
  • το παρθένο ελαιόλαδο (με οξύτητα <2 %) με ελαφριά αέρινη γεύση
  • και το μειονεκτικό παρθένο ελαιόλαδο (με οξύτητα >2 %) μη βρώσιμο και με πολύ δυσάρεστη γεύση

Μυστικά ομορφιάς με … ελαιόλαδο (εύκολα & στο σπίτι)

Κάντε το δικό σας σπα ομορφιάς, οικονομικά και στην άνεση του σπιτιού σας, με ένα υλικό που σίγουρα έχετε στο σπίτι … το ελαιόλαδο !

  • Ενυδάτωση των μαλλιών και έξτρα περιποίηση για την ψαλίδα.
  • Ντεμακιγιάζ και παράλληλα θρέψη της κουρασμένης επιδερμίδας.
  • Ανακούφιση της επιδερμίδας από τυχόν ερεθισμούς.
  • Θρέψη και αναζωογόνηση της επιδερμίδας (καταπολέμηση της γήρανσης).
  • Γερά και άθραυστα νύχια, χωρίς πετσάκια και παρανυχίδες.
  • Μαλακά πόδια και λεία αστραυτερή επιδερμίδα.

Comments are closed.