Ινούλα : Ένα σούπερ τονωτικό για το αναπνευστικό !

September 14, 2015 Comments Off on Ινούλα : Ένα σούπερ τονωτικό για το αναπνευστικό !
Ινούλα : Ένα σούπερ τονωτικό για το αναπνευστικό !

Ινούλα : Ένα σούπερ τονωτικό για το αναπνευστικό !
4.25 (85%) 4 votes

Τι είναι η ινούλα ;

Η ινούλα ή με την επιστημονική ονομασία Inula helenium είναι ένα πολύτιμο δώρο της φύσης για τον άνθρωπο ! Πρόκειται για ένα πάρα πολύ διαδεδομένο βότανο, ειδικά στην Μεγάλη Βρετανία, την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, αλλά και στην Ασία !

(!!!) : Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως φάρμακο για κάθε λογής αναπνευστικά προβλήματα, όπως επίσης και στην Ayurveda !

Την ινούλα την συναντάμε συχνά και με άλλα ονόματα όπως :

  • elecampane

  • horseheal

  • aunée (Γαλλία)
  • Alantwurzel (Γερμανία)
  • Marchalan

Η χρήση της ινούλα δεν είναι μόνο ιαματική αλλά και προλήπτική. Από αρχαιοτάτων χρόνων η ινούλα χρησιμοποιήθηκε όχι μόνο για αντιμετώπιση διαφόρων αναπνευστικών δυσλειτουργιών, αλλά και για πρόληψη !

(!!!) : Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ινούλα, μπορεί να προσφέρει ένα πολύ πιο δυνατό και υγιές αναπνευστικό σύστημα και να προφυλάξει από διάφορες επικίνδυνες λοιμώξεις του αναπνευστικού !

Ορισμένοι μάλιστα χρησιμοποιούν το βότανο αυτό και για αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων όπως :

  • καταπολέμηση του στρες
  • καταπολέμηση των βακτηριδίων
  • προστασία και φροντίδα της επιδερμίδας

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ : Η ινούλα (και πιο συγκεκριμένα οι ρίζες της) χρησιμοποιήθηκε περίπου από τον 17ο αιώνα για τη δημιουργία της πρώτης καραμέλας για την ανακούφιση και τη καταπολέμηση του βήχα !

Τα μαγικά οφέλη της ινούλα !!!

Νο 1 : Μειώνει τα επίπεδα του άγχους !

Το στρες έχει σοβαρές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον οργανισμό (όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι με την πολυτάραχα καθημερινότητα που ερχόμαστε αντιμέτωποι) και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές στην λειτουργία του οργανισμού και στην υγεία. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι πολύ σημαντικό, να αντιμετωπίζουμε το καθημερινό στρες με το οποίο ερχόμαστε αντιμέτωποι !

(!!!) : Η ινούλα μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά σε αυτό ! Ανακουφίζει από το άγχος και κατ’επέκταση από την νευρικότητα, την οξυθυμία, την αϋπνία και γενικά από όλα τα δυσάρεστα συμπτώματα του υπερβολικού στρες.

Νο 2 : Απομακρύνει τις τοξίνες από τον οργανισμό !

Το βότανο ινούλα είναι εξαιρετικά πλούσιο σε ωφέλιμες για τον οργανισμό και τη λειτουργία του βιταμίνες, αλλά και σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την διαδικασία απομάκρυνσης των επιβλαβών τοξινών από το σώμα.

(!!!) : Πρόκειται για ένα διουρητικό βότανο, ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις της υγιεινής ζωής και διατροφής, που μπορεί να βοηθήσει και στο ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ !

Νο 3 : Ινούλα για δυνατό αναπνευστικό σύστημα !

Η βρογχίτιδα και το άσθμα είναι δύο από τις πιο σημαντικές ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Η ινούλα, χρησιμοποιήθηκε εδώ και πολλούς αιώνες στην αρχαία Κίνα αλλά και στην παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας, για την αντιμετώπιση τέτοιων ασθενειών.

(!!!) : Στην Ευρώπη η ινούλα, εκτός από την θεραπεία της βρογχίτιδας, χρησιμοποιήθηκε (και χρησιμοποιείται ακόμα) για την παρασκευή παστίλιας κατά του βήχα και άλλων φυσικών αποχρεμπτικών !

Νο 4 : ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΛΙΠΟΣ !!!

Εάν δε θέλετε να παίρνετε χάπια και άλλα χημικά για να χάσετε βάρος, η ινούλα είναι μια ιδανική λύση για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα … με 100 % φυσικό τρόπο ! Παράλληλα με το αδυνάτισμα, τονώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα για να μην κινδυνεύσει η υγεία σας !

Comments are closed.