Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής !

November 24, 2015 Comments Off on Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής !
Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής !

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής !
4.5 (90%) 2 votes

Ένα φυσικό δυναμωτικό του οργανισμού !

Ο οργανισμός μας βάλλεται από παντού ! Δεν είναι μόνο οι υποχρεώσεις και το ατελείωτο άγχος της ημέρας, δεν είναι η ιώσεις και τα διάφορα μικρόβια, είναι και η μόλυνση του περιβάλλονοτς, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, τα χιλιάδες συντηρητικά και άλλα χημικά που καταναλώνουμε καθημερινά μέσω της διατροφής μας, που αποδυναμώνουν σιγά σιγά τον οργανισμό και τον κάνουν ευάλωτο σε ασθένειες (που μπορεί μάλιστα να ου στοιχίσουν τελικά και την ίδια του τη ζωή !).

(!!!) : Σύμφωνα με περισσότερες από 7.000 επιστημονικές μελέτες, ο κουρκουμάς λόγω μιας ουσίας που περιέχει (της ουσίας κουρκουμίνης), μπορεί να ενισχύσει αποτελεσματικά τον οργανισμό ! Ο κορκουμάς είναι ένα superfood που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι και σε κάθε διατροφή !

Η αντιφλεγμονώδης … κουρκουμίνη !

Η κουρκουμίνη είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες συστατικό που ανακουφίζει τις υπάρχουσες φλεγμονές (και μάλιστα άμεσα !) αλλά και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων !

(!!!) : Η καθημερινή κατανάλωση μικρής ποσότητας κουρκουμά μπορεί να είναι ένα ισχυρό τονωτικό για τον οργανισμό που θα τον προφυλάξει από πολλές κακουχίες.

Πώς θα καταφέρω να τρώω καθημερινά κουρκουμά ;

Είναι λογικό να σας προβληματίζει το πώς θα εντάξετε τον κουρκουμά στην καθημερινή σας διατροφή. Δεν ταιριάζει με όλα τα φαγητά και σας αγχώνει η κατανάλωσή του.

Δε χρειάζεται πια να ανησυχείτε ! Πολύ απλά και με ελάχιστα υλικά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας δυναμωτικό “χαπάκι” … μόνοι σας, στο σπίτι σας !

Μπορείτε να φτιάξετε μικρά μικρά μπαλάκια από κουρκουμά και να τα καταναλώνετε χωρίς να ανησυχείτε αν ταιριάζει ή όχι με το μενού που έχετε αποφασίσει να μαγειρέψετε για μεσημεριανό. Το καταναλώνετε απλά … σαν οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή χαπιού ! Τόσο απλά και τόσο εύκολα!

Πώς φτιάχνω τα δικά μου δυναμωτικά χαπάκια από κουρκουμά ;

(!!!) : Ο κουρκουμάς (είναι γνωστό σε όσους τον έχουν δοκιμάσει !) έχει μια πολύ ιδιαίτερη και κάπως πικρή γεύση !

Επειδή λοιπόν δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο η κατανάλωση του σκέτου κουρκουμά, γι’αυτό χρησιμοποιούμε για την παρασκευή των σπιτικών χαπιών μας και ένα ακόμα υλικό (φυσικά όχι χημικό!!!) που θα βοηθήσει όχι μόνο στην καλυτέρευση της γεύσης τους, αλλά θα λειτουργήσει και ως “κόλλα” ώστε να καταφέρουμε να πλάσουμε τον κουρκουμά σε μικρά μπαλάκια. Το φυσικό συστατικό που θα χρησιμοποιήσουμε είναι το αγνό μέλι !

Η ΣΥΝΤΑΓΗ :Η συνταγή είναι πάρα πολύ απλή και με συστατικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας ! Θα χρειαστεί μόνο κουρκουμάς και αγνό μέλι.

Βάζουμε τον κουρκουμά και το μέλι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη πάστα. Τα κάνουμε μικρά μικρά μπαλάκια … τα οποία μάλιστα είναι και κατάλληλα ακόμα και για παιδιά !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Για να κάνουμε ακόμα πιο ισχυρό το σπιτικό μας τονωτικό μπορούμε να προσθέσουμε και μαύρο πιπέρι (για ενηλίκους και όχι για παιδιά!).

Comments are closed.