12 δερματικά προβλήματα του καλοκαιριού – Δώστε προσοχή

August 13, 2017 Comments Off on 12 δερματικά προβλήματα του καλοκαιριού – Δώστε προσοχή
12 δερματικά προβλήματα του καλοκαιριού – Δώστε προσοχή

12 δερματικά προβλήματα του καλοκαιριού – Δώστε προσοχή
5 (100%) 1 vote


Ένα εξάνθημα που προκαλεί φαγούρα ή ένα έγκαυμα από τον ήλιο μπορούν γρήγορα να μετατρέψουν την απόλαυση και την χαρά των καλοκαιρινών διακοπών σε μία περιπέτεια που πιθανόν να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας.

Έτσι λοιπόν ένας γρήγορος οδηγός που επισημαίνει αυτά τα μάλλον μικρά προβλήματα είναι δυνατόν να σας βοηθήσει να έχετε όπως λέμε τον νου σας σε αυτή την περίοδο που αισθανόμαστε πιο ξέγνοιαστοι και θέλουμε να μην έχουμε ούτε μικροπροβλήματα.

1. Προβλήματα ακμής. Όταν ο ιδρώτας αναμιγνύεται με τα βακτήρια και τα λάδια που χρησιμοποιούμε τώρα το καλοκαίρι, τότε φράζουν οι πόροι του δέρματος και έχουμε τα σπυράκια της ακμής ιδιαίτερα σε επιδερμίδες που δείχνουν μία τάση σε ανάπτυξη ακμής.

Καθαρό δέρμα και προσπάθεια να μην μένει ιδρώτας και λάδια για πολλή ώρα στο πρόσωπο μας.

2. Ξηρό, ερεθισμένο δέρμα. Όταν ο εξωτερικός αέρας είναι πολύ ζεστός και υγρός, υπάρχει ακόμη η πιθανότητα για ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Παρουσιάζεται συνήθως σε περιπτώσεις που εκτιθέμαστε για πολλή ώρα στον ήλιο, δίπλα σε πισίνα ή σε κλιματισμό.

Ένα δροσιστικό ντουζ και μία καλή κρέμα είναι οι πρώτες βοήθειες σε αυτή την περίπτωση. Και φυσικά μακριά από την έκθεση στον ήλιο.

3. Φωλικοειδίτιδα ή θυλακίτιδα. Κάθε τρίχα του σώματος σας αναπτύσσεται μέσα από ένα άνοιγμα που ονομάζεται θύλακας. Μολυσμένοι θύλακες μοιάζουν με σπυράκια, αλλά τείνουν να προκαλούν φαγούρα και να είναι πολλοί ευαίσθητοι.

4. Μόλυνση από μανικιούρ ή πεντικιούρ. Τα διάφορα μανικιούρ ή πεντικιούρ μπορεί να σας προσφέρουν απίθανα νύχια, αλλά μπορούν επίσης να σας εκθέσουν σε μικρόβια τα οποία προκαλούν μολύνσεις.

5. Μέλασμα. Είναι το όνομα που δίνουμε σε αυτά τα σημάδια με καφέ ή γκρι προς καφέ χρώμα και τα οποία στον ήλιο γίνονται ακόμη πιο εμφανή. Συμβουλευτείτε έναν ειδικό για το τι μπορείτε να κάνετε ώστε να είναι λιγότερο εμφανή.

6. Εξάνθημα από φυτά. Υπάρχουν ορισμένα φυτά, όπως ο δηλητηριώδης κισσός που μπορούν να προκαλέσουν ένα εξάνθημα στην επιδερμίδα σας. Μάθετε περισσότερα για αυτά τα φυτά και φροντίζετε να τα αποφεύγετε για να μην υποφέρετε από τις συνέπειες.

7. Εξάνθημα από ζέστη. Φραγμένοι αδένες του ιδρώτα δεν είναι σε θέση να διώξουν τον ιδρώτα εξωτερικά και έτσι δημιουργούνται μικρά φουσκώματα, προκαλώντας ένα εξάνθημα και φαγούρα. Όταν ανοίγουν αυτά τα φουσκώματα και απελευθερώνουν τον ιδρώτα αισθανόμαστε ένα τσίμπημα και έναν ερεθισμό στο δέρμα μας. Ελαφριά βαμβακερά ρούχα και άσκηση σε αυτή την περίοδο, τις πλέον ψυχρές ώρες της ημέρας μας δίνουν μία πρώτη λύση στο πρόβλημα.

8. Εξάνθημα θαλάσσιας μόλυνσης. Συμβαίνει πολλές φορές το μπάνιο στη θάλασσα να μοιάζει σαν εφιάλτης, αφού αμέσως μόλις εγκαταλείψουμε την θάλασσα παρατηρούμε εξανθήματα. Προέρχονται από μολυσμένα θαλάσσια νερά. Πρώτη και άμεση λύση, αφενός να μην πλησιάσουμε ξανά το συγκεκριμένο σημείο και να καθαρίσουμε καλά το σώμα μας με νερό και σαπούνι.

9. Αλλεργία από τον ήλιο. Μπορείτε να αναπτύξετε ερυθρά εξανθήματα (αλλεργική αντίδραση), κατά την ηλιοθεραπεία σας. Θα πρέπει να πάρετε συγκεκριμένα φάρμακα για αυτή την αλλεργία και ακόμη να χρησιμοποιήσετε κάποιο προιόν προστασίας από τον ήλιο (κρέμα, γαλάκτωμα, κλπ)

10. Εγκαύματα. Μία από τις συνηθισμένες παθήσεις θα λέγαμε του καλοκαιριού. Τα περίφημα εγκαύματα από την ηλιοθεραπεία μας, είναι κάτι που πρέπει να το προσέξουμε γιατί μπορεί να οδηγήσουν μέχρι σε καρκίνο του δέρματος. Βρίσκουμε ένα σημείο με σκιά και χρησιμοποιούμε καπέλο και ένα προιόν μα καλό δείκτη προστασίας από τον ήλιο.

11. Το αυτί του κολυμβητή. Όταν νερό εγκλωβιστεί στην δίοδο του αυτιού τότε αναπτύσσεται μία μόλυνση που την ονομάζουμε αυτί του κολυμβητή. Θα πρέπει να γίνει καθαρισμός του αυτιού από ειδικό και να αποφύγουμε τις μπατονέτες που δημιουργούν χειρότερο πρόβλημα.

12. Ο ερεθισμός (φαγούρα) του κολυμβητή. Και πάλι είναι εξανθήματα και δερματικός ερεθισμός, κυρίως φαγούρα λόγω μολυσμένων νερών. Καθαρισμός σώματος και αποφυγή αυτών των σημείων για κολύμβηση.

Comments are closed.