Καρκινογόνα τρόφιμα : Και όμως τα τρως καθημερινά !

March 15, 2016 Comments Off on Καρκινογόνα τρόφιμα : Και όμως τα τρως καθημερινά !
Καρκινογόνα τρόφιμα : Και όμως τα τρως καθημερινά !

Καρκινογόνα τρόφιμα : Και όμως τα τρως καθημερινά !
5 (100%) 1 vote

Ξέρεις τι επιλέγεις να φας ;;;

Μήπως τελικά δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στο φαγητό μας ;

Μήπως δεν διαφυλάσσουμε επαρκώς την υγεία μας ;

θεωρείς ότι γενικά ακολουθείς ένα πολύ υγιεινό τρόπο ζωής. Κοιμάσαι τις απαιτούμενες 8 ώρες την ημέρα, αφήνεις τα άγχη σου έξω από το σπίτι σου (και δεν τα αφήνεις να επηρεάσουν τις χαρούμενες στιγμές με την οικογένειά σου), τρωε υγιεινά φαγητά, δεν καπνίζεις (για την ακρίβεια δεν το έβαλες ποτέ στο στόμα σου !), πίνεις με μέτρο και δεν κάνεις κανενός είδους καταχρήσεις, και φροντίζεις το σώμα σου και την υγεία σου. Γυμνάζεσαι τακτικά και κάνεις τους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους για να διατηρείσαι πάντα στα φυσιολογικά πλαίσια και να μην έχεις εκπλήξεις.

Που είναι όμως η παγίδα ;

Μήπως κάτι δεν κάνεις τόσο καλά όσο νόμιζες ;

Ναι ! Το πρόβλημα είναι στην διατροφή σου ! Όντως τρέφεσαι σωστά και υγιεινά … αλλά παραβλέπεις κάτι ! Πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνεις καθημερινά ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ! Άλλα από αυτά είναι “υγιεινά” και άλλα όχι και τόσο, αλλά όλα υπάρχουν στη διατροφή σου.

Μάθε λοιπόν ποια είναι αυτά … και ξεφορτώσου τα !

Τα καρκινογόνα τρόφιμα που σε “αρρωσταίνουν” !

Νο 1 τρόφιμο : Φρούτα & Λαχανικά

Πρόκειται για το Νο 1 των τροφίμων που υπάρχει επιβάλλεται να υπάρχει σε κάθε διατροφή ! Ωστόσο, όταν τα φρούτα και τα λαχανικά δεν είναι βιολογικά, συνήθως κουβαλάνε μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών που είναι … άκρως καρκινογόνες !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, τα φυτοφάρμακα που υπάρχουν σε φρούτα και λαχανικά, μπορούν να ευνοήσουν την ανάπτυξη μορφών καρκίνου όπως :

  • ο καρκίνος του μαστού (για τις γυναίκες)
  • ο καρκίνος του προστάτη (για τους άντρες)
  • η λευχαιμία
  • το λέμφωμα
  • και ο καρκίνος του εγκεφάλου

Το πολύ καλό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών πριν την κατανάλωσή τους βοηθάει μεν, αλλά δεν μπορεί πάντοτε να απομακρύνει όλη την ποσότητα φυτοφαρμάκων. Μάλιστα, ακόμα και το ξεφλούδισμα πολλές φορές δεν είναι αρκετό για την απομάκρυνση των εξαιρετικά επιβλαβών αυτών ουσιών, αφού έχουν την τάση να διαποτίζουν το φρούτο ή το λαχανικό.

Νο 2 τρόφιμο : Τα αλλαντικά

Τα αλλαντικά (Ναι ! Δεν είναι από τις πιο υγιεινές τροφές !) είναι από τις πιο αγαπημένες τροφές σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το μπέικον, τα λουκάνικα, τα σαλάμια … είναι καθημερινά μέσα στα σάντουιτς που φτιάχνουμε για σνακ στο γραφείο ή που δίνουμε για πρωινό στα παιδιά μας στο σχολείο ! Πόσο ανατριχιαστικό είναι αυτό λοιπόν σαν ιδέα ;

ΠΡΟΣΟΧΗ : Έχει αποδειχθεί, ότι νιτρικό νάτριο και το νιτρώδες νάτριο που περιέχεται σε όλα τα επεξεργασμένα κρέατα, είναι υπεύθυνο για διάφορες μορφές καρκίνου , μεταξύ των οποίων (σε μεγάλο μάλιστα βαθμό !) και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου !

Νο 3 τρόφιμο : Τα αναψυκτικά

Καθόλου υγιεινά, πολύ παχυντικά και 100 % χημικά, τα περισσότερα αναψυκτικά είναι υπεύθυνα και για σοβαρότατες ασθένειες μεταξύ των οποίων και ο καρκίνος ! Οι χημικές χρωστικές ουσίες, τα ενισχυτικά γεύσης και οσμής, αλλά και η μεγάλη ποσότητας ζάχαρης που περιέχουν αποτελούν τη βασική τροφή των καρκινικών κυττάρων !

Νο 4 τρόφιμο : Τα “διαιτητικά” τρόφιμα

Αν πίστευες πως καταναλώνοντας λιγότερη ζάχαρη (δηλαδή λιγότερη τροφή των καρκινικών κυττάρων) έχεις ξενοιάσει από τον καρκίνο … τότε απλά απατάσαι οικτρά ! Όλα τα light προϊόντα του εμπορίου ( τρόφιμα και αναψυκτικά), περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες όπως η ασπαρτάμη … η οποία είναι υπεύθυνη για πληθώρα ασθενειών όπως και για καρκινογένεση !

Νο 5 τρόφιμο : Τα Γενετικά Τροποποιημένα Τρόφιμα (GMOs)

Τα τρόφιμα αυτά βρίσκονται σε αφθονία στην αγορά και καθημερινά στο τραπέζι μας. Αγοράζοντας ΜΟΝΟ πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα μπορούμε να αποφύγουμε την κατανάλωσή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες διαπιστώθηκε πως τα προϊόντα αυτά ενισχύουν την ταχύτερη ανάπτυξη των καρκινικών όγκων !

Νο 6 τρόφιμο : Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

Όλοι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, άσπρο ψωμί, άσπρα δημητριακά, άσπρα ζυμαρικά, άσπρο ρύζι και άσπρο αλεύρι (αλλά και όλα όσα παράγονται από αυτά), είναι καθημερινά στα πιάτα μας. Είναι πολύ πιο χαμηλά σε ωφέλιμες φυτικές διαιτητικές ίνες και έχουν αρκετά υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Έχει διαπιστωθεί ότι ευνοούν μάλιστα την παχυσαρκία και την ανάπτυξη διαβήτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Μπορεί να μην έχει αποδειχτεί ότι τα προϊόντα αυτά είναι υπεύθυνα για καρκινογένεση … αλλά σίγουρα δημιουργούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων. Μήπως λοιπόν να το ξανασκεφτείς πριν πάρεις λευκά μακαρόνια ;;;

Comments are closed.