Καταπολέμησε τον καρκίνο … εναλλακτικά !

October 13, 2015 Comments Off on Καταπολέμησε τον καρκίνο … εναλλακτικά !
Καταπολέμησε τον καρκίνο … εναλλακτικά !

Καταπολέμησε τον καρκίνο … εναλλακτικά !
4.67 (93.33%) 3 votes

Καρκίνος : Μια μάστιγα της εποχής μας …

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια, πολύ σοβαρή και θανατηφόρα, που δυστυχώς φαίνεται να κερδίζει έδαφος στις μέρες μας με ολοένα αυξανόμενα κρούσματα. Άτομα κάθε ηλικίας, μικροί ή μεγάλοι, άνδρες οι γυναίκες, είναι πιθανό να νοσήσουν !

Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις και δυστυχώς δεν αστειεύεται ! Τι είναι όμως αυτό που έχει αυξήσει τα κρούσματα καρκίνου τα τελευταία χρόνια ; Μήπως φταίει ο κακός και ανθυγιεινός τρόπος ζωής και διατροφής που πλέον έχει ενστερνιστεί ο άνθρωπος του σήμερα ;

Οι επιστήμονες ερευνούν διεξοδικά όλα τα πιθανά αίτια ανάπτυξης του καρκίνου στην προσπάθειά τους να καταφέρουν να βρούν τρόπο να τον αντιμετωπίσουν … στην προσπάθειά τους να βρούν ένα αποτελεσματικό γιατρικό !

Τα βότανα της φύσης … με αντικαρκινική δράση !

Η φύση προσφέρει απλόχερα τα προϊόντα της για την υγεία του ατόμου. Υπάρχουν μάλιστα βότανα που παρουσιάζουν δράση τόσο προληπτικά όσο καιγια καταπολέμηση του καρκίνου !

Μερικά από τα πιο σημαντικά αυτά βότανα είναι τα ακόλουθα :

  • ο κουρκουμάς : Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό αληθινός χρυσός (και όχι εξαιτίας του απαστράπτοντος χρώματός του !). Ένα μόνο κουταλάκι του γλυκού σε καθημερινή βάση είναι ένα ικανότατο τονωτικό για τον οργανισμό. Η αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδης δράση του κουρκουμά, σε συνδυασμό με την ώθηση που προσφέρει στο ανοσοποιητικό σύστημα, τον καθιστά Νο 1 επιλογή υγείας !
  • το πιπέρι καγιέν : Το καυτερό πιπέρι καγιέν είναι ισχυρός αντίπαλος των καρκινικών κυττάρων. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το πιπέρι καγιέν επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα τα οποία υποχωρούν αφού το αναγνωρίζουν ως ουσία τοξική ! Η τακτική κατανάλωση πιπεριού καγιέν στα φαγητά μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση καρκινικών κυττάρων στο σώμα !
  • το σκόρδο : Το σκόρδο μπορεί να σκοτώσει (σύμφωνα με θρύλους και ιστορίες) όχι μόνο τον Κόμη Δράκουλα … αλλά και τον καρκίνο ! Επιστήμονες διαπίστωσαν μετά από εκτενείς έρευνες, πως το σκόρδο, βοηθάει αποτελεσματικά στην πρόληψη μιας συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, του καρκίνου του στομάχου !
  • το πράσινο τσάι : Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα με αντιοξειδωτική δράση και αντικαρκινικές ιδιότητες ! Αυτό οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει το πράσινο τσάι και που προσφέρουν ισχυρή γροθιά κατά του “χρόνου” καταπολεμώντας τη γήρανση και τα σημάδια της. 3 φλιτζάνια τσάι την κάθε ημέρα θα βοηθήσουν στην αποβολή των επιβλαβών τοξινών και θα ενισχύσουν τον οργανισμό σου.
  • το κακάο : Το κακάο είναι πλούσιο σε κατεχίνες και σε προκυανιδίνες, που είναι επίσης ισχυρότατες αντιοξειδωτικές ουσίες ! Δεν είναι καθόλου τυχαίο που, ακόμα και οι γιατροί, συνιστούν την κατανάλωση ενός κομματιού μαύρης σοκολάτας … ακόμα και σε καθημερινή βάση ! Όπως προαναφέραμε, η ευεργετική για τον οργανισμό σοκολάτα, είναι εκείνη με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο, δηλαδή από 75 % και πάνω !
  • το μπρόκολο : Μια ακόμα μαγική τροφή είναι και το μπρόκολο. Το μπρόκολο (όπως και τα υπόλοιπα σταυρανθή … δηλαδή το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο), προστατεύουν από την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος των πνευμόνων, ο καρκίνος του στομάχου, αλλά και ο καρκίνος του παχέος εντέρου.
  • το γαϊδουράγκαθο : Το γαϊδουράγκαθο προστατεύει από μια εξαιρετικά επικίνδυνη μορφή καρκίνου, τον καρκίνο του ήπατος ! Σημαντική είναι και η αποτοξινωτική δράση που παρέχει για το συκώτι !
  • η λαγομηλιά : Η λαγομηλιά οφείλει την αντικαρκινική της δράση σε μια ουσία που ονομάζεται ρουσκογενίνη ! Το συστατικό αυτό δεν προστατεύει μόνο από την εμφάνιση καρκινικών όγκων, αλλά και καταφέρνει να τους αντιμετωπίσει οδηγώντας τους σε συρρίκνωση !
  • το σιταρόχορτο : Το σιταρόχορτο αποτελεί ισχυρό τονωτικό για άτομα που ήδη νοσούν από κάποια μορφή καρκίνου. Επίσης λειτουργεί κατευναστικά για τα επίπονα και κουραστικά συμπτώματα της χημειοθεραπείας !

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Η σωστή διατροφή, ο καλός ύπνος και η τακτική σωματική δραστηριότητα είναι η ιδανική τακτική πρόληψης του καρκίνου !

Comments are closed.