Παιδιά & διατροφή : Κολατσιό για το σχολείο !

September 22, 2015 Comments Off on Παιδιά & διατροφή : Κολατσιό για το σχολείο !
Παιδιά & διατροφή : Κολατσιό για το σχολείο !

Παιδιά & διατροφή : Κολατσιό για το σχολείο !
4 (80%) 2 votes

Καντίνες και ανθυγιεινά σνακ …

Τυρόπιτες, ζαμπονοτυρόπιτες και αμφιβόλου ποιότητας τοστάκια είναι τα πιο υγεινά τρόφιμα που μπορούμε να βρούμε σε μια σχολική καντίνα. Τρόφιμα αμφιβόλου ποιότητας και χαμηλοτάτης διατροφικής αξίας είναι τα τρόφιμα που καθημερινά καταναλώνουν εκατομμύρια παιδιά.

Πώς όμως μπορεί μια μαμά να εμπιστευτεί όλα αυτά τα χαμηλής διατροφικής αξίας τρόφιμα για την ανάπτυξη του παιδιού της ;

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι σχολικές καντίνες στην ανάπτυξη της παιδικής παχυσαρκίας ;

(!!!) : Η διατροφή ειδικά στα παιδιά παίζει σημαντικό ρόλο τόσο για την σωματική τους ανάπτυξη, όσο όμως και για την πνευματική τους ανάπτυξη !

Το κουδούνι χτύπησε και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, όλα τα παιδιά πήραν τις σάκες τους με τα βιβλία τους και γέμισαν τις σχολικές αίθουσες.

Τι ρόλο όμως παίζει το σνακ του διαλείμματος στην απόδοση του παιδιού στο μάθημα ;

Όπως μας φανερώνουν διάφορες έρευνες … πολύ μεγάλη ! Το σνακ που επιλέγει το κάθε παιδί να φάει σχετίζεται (και μάλιστα άμεσα) με την μετέπειτα πόδοση του παιδιού μέσα στην τάξη.

ΠΡΟΣΟΧΗ : Έχει αποδειχθεί πως τα μεγάλα γεύματα μπορούν να προκαλέσουν υπνηλία και αδυναμία συγκέντρωσης στα παιδιά. Επίσης, οι κακής ποιότητας τροφές μπορεί να αποδυναμώσει το παιδί, να του προκαλέσει αδικαιολόγητη κούραση με αποτέλεσμα να έχει επίδραση και στις επιδόσεις του στα μαθήματα !

Εγκέφαλος : Ένα πολύπλοκο όργανο !

Ο εγκέφαλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του ανθρωπίνου σώματος … αλλά και ένα από τα πιο πολύπλοκα όργανα επίσης ! Για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά αυτό το τόσο εντυπωσιακό όργανο, πρέπει να λαμβάνει σημαντικά ποσά ενέργειας. Η ενέργεια αυτή, φυσικά, προέρχεται από τα τρόφιμα που καταναλώνει το άτομο … και η ποιότητά της διαφοροποιείται ανάλογα με τις διατροφικές επιλογές του ατόμου !

Μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και σε πολύτιμες θρεπτικές ουσίες κάνει σαφώς πολύπιο αποδοτική τη δουλειά του εγκεφάλου !

ΠΡΟΣΟΧΗ : Οι γονείς δεν πρέπει να παραλείπουν το γεγονός πως τα παιδιά βρίσκονται σε μια κρίσιμη φάση της ζωής τους, όπου η ανάπτυξή τους γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς και για την ανάπτυξη αυτή απαιτούνται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά !

Κολατσιό … από τα χέρια της μαμάς !

Η καλύτερη λύση είναι ένα σπιτικό και υγιεινό κολατσιό για το παιδί. Με διάφορα υλικά άριστης προέλευσης, με βιταμίνες και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία, το απλό κολατσιό, το κοινό σάντουιτς, μπορεί να γίνει μια βόμβα ενέργειας και βιταμινών για το παιδί που χρειάζεται δύναμη για να ανταπεξέλθει στις πνευματικές απαιτήσεις των μαθημάτων !

ΠΟΤΕ χωρίς πρωινό από το σπίτι !

Μην αφήνετε ΠΟΤΕ το παιδί σας να πηγαίνει στο σχολείο χωρίς να φάει ένα καλό και θρεπτικό πρωινό γεύμα. Το πρωινό γεύμα θα του δώσει την απαιτούμενη ενέργεια να ανταπεξέλθει στην σχολική ημέρα αλλά και θα καθορίσει μια υγιή και ολοκληρωμένη ανάπτυξη του παιδιού !

(!!!) : Το καλό πρωινό γεύμα μπορεί να μειώσει κατά περίπου 30 % τις πιθανότητες ανάπτυξης παιδικής παχυσαρκίας και να καθορίσει την πορεία της υγείας του παιδιού και ως ενήλικου ατόμου !

Μαμάδες … φτιάξτε ευφάνταστα και νόστιμα σνακ για τα παιδιά σας για το σχολείο, με αγνές και γεμάτες βιταμίνες πρώτες ύλες και κάντε το παιδί σας … τον καλύτερο μαθητή στην τάξη !

Comments are closed.