Μήπως η επιδερμίδα σου είναι πολύ πολύ ξηρή ;;; Τι φταίει ;;;

March 10, 2015 Comments Off on Μήπως η επιδερμίδα σου είναι πολύ πολύ ξηρή ;;; Τι φταίει ;;;
Μήπως η επιδερμίδα σου είναι πολύ πολύ ξηρή ;;; Τι φταίει ;;;

Rate this product

Όταν ο χειμώνας καταστρέφει το δέρμα σου …

Ο πολύ ψυχρός αέρας, τώρα τον χειμώνα, είναι καταστροφικός για ΚΑΘΕ επιδερμίδα. Ο ψυχρός αέρας έχει την τάση να συγκρατεί σημαντικά λιγότερη υγρασία στην επιδερμίδα, με αποτέλεσμα αυτή να παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας. Αυτό την καταπονεί και την κάνει να φαίνεται θαμπή, κουρασμένη και άρρωστη.

Όλοι τείνουν να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στην επιδερμίδα τους ΜΟΝΟ τους καλοκαιρινού μήνες που θεωρούν ότι τότε καταπονείται πιο πολύ ! Αυτό όμως δεν είναι αλήθεια, αφού ΚΑΙ τον χειμώνα η επιδερμίδα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και περιποίηση ώστε να παραμένει υγιής και λαμπερή και φυσικά … να διατηρεί την ελαστικότητά της !

Ένα ακόμα λάθος …

Το δέρμα όντως χρειάζεται φροντίδα και φυσικά καθημερινή καθαριότητα ! Κάθε πρωί πρέπει να καθαρίζεται με ένα ειδικό απαλό σαπούνι και φυσικά κάθε βράδυ επίσης, μετά από την προσεκτική αφαίρεση του μακιγιάζ (διαδικασία ντεμακιγιάζ με κατάλληλα για την κάθε επιδερμίδα προϊόντα).

(!!!) : Ωστόσο, πολλές φορές, είναι πιθανό, τα σαπούνια που επιλέγουμε για την καθαριότητα της επιδερμίδας μας, εκτός από τους ρύπους και τις υπόλοιπες βρωμιές από μακιγιάζ ή σκόνη, να αφαιρούν και την απαραίτητη για την επιδερμίδα φυσική λιπαρότητα του δέρματος ! Τα έλαια που εκκρίνει η επιδερμίδα της προφυλάσσουν και την διατηρούν ελαστική ώστε να μην δημιουργηθούν ρυτίδες και άλλα “σπασίματα” ή ουλές.

Η ξηρότητα που προκαλούν στην επιδερμίδα τα διάφορα σαπούνια οφείλεται σε διάφορες χημικες ουσίες που περιέχουν με επιφανειοδραστική ικανότητα.

Τι λένε οι ειδικοί ;;;

(!!!) : Ένας ειδικός δερματολόγος, ο Neal Schultz, με έδρα του τη Νέα Υόρκη και ιδρυτής του DermTV.com , τονίζει πως μπορεί η καθαριότητα να είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν είναι απαραίτητη για περισσότερη από 1 φορά την εβδομάδα !!!

Φυσικά, το άτομο μπορεί να πλένεται κανονικά με νερό αλλά δεν είναι απαραιτητη η χρήση σαπουνιού για παραπάνω από 1 φορά την εβδομάδα ! Αυτό ισχύει κυρίως για περιοχές όπως :

  • τα χέρια
  • τα πόδια
  • η βουβωνική χώρα
  • το στήθος (ειδικά κάτω από τον μαστό)
  • οι μασχάλες

(!!!) : Η τακτική χρήση σαπουνιών οδηγεί στην ταχύτερη γήρανση της επιδερμίδας και στην ταχύτερη εμφάνιση των σημαδιών του χρόνου !

Ένα ακόμα κακό …

Ειδικά τον χειμώνα, ο κόσμος, έχει την τάση να απολαμβάνει το ντους του με πολύ ζεστό νερό. Η χρήση πολύ ζεστού νερού είναι επίσης καταστροφική για την επιδερμίδα. Το ντους θα πρέπει να γίνεται με χρήση χλιαρού νερού και να μην διαρκεί για πολλή ώρα. Μετά το ντους, το σκούπισμα της επιδερμίδας με την πετσέτα Δεν θα πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο. Αντιθέτως θα πρέπει να απορροφάται η υγρασία από το σώμα ταμποναριστά με μια μαλακή και 100 % βαμβακερή πετσέτα και στη συνέχεια να εφαρμόζεται ένα ειδικό προϊόν περιποίησης και ενυδάτωσης !

Comments are closed.