Τι πρέπει να τρώω όταν έχω στομαχικές διαταραχές ;;;

April 27, 2015 Comments Off on Τι πρέπει να τρώω όταν έχω στομαχικές διαταραχές ;;;
Τι πρέπει να τρώω όταν έχω στομαχικές διαταραχές ;;;

Τι πρέπει να τρώω όταν έχω στομαχικές διαταραχές ;;;
4 (80%) 1 vote

Αναστατωμένο στομάχι … ;

Ένα στομάχι που υποφέρει σίγουρα δεν είναι ευχάριστη υπόθεση και φυσικά μπορεί να χειροτερέψει αν τυχόν φάτε τη λάθος τροφή … τη λάθος στιγμη !!! Το φαγητό είναι σημαντικό ακόμα και σε ένα ταλαιπωρημένο και πονεμένο στομάχι.

(!!!) : Με τις κατάλληλες τροφές μπορεί ένα στομάχι να νιώσει πολύ καλύτερα, ενώ αντίστροφα με τις λάθος τροφές μπορεί να επιδεινωθούν τα ήδη υπάρχοντα συμπτώματα και να υποφέρει !

Υπάρχουν λοιπόν τροφές που οι ειδικοί συνιστούν σε περιπτώσεις στομαχικών διαταραχών, και που λειτουργούν κατευναστικά στον πόνο, ελέγχοντας αποτελεσματικά τις δυσάρεστες συνέπειες και νικώντας τες ! Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές … ;;;

Οι τροφές που νικούν τις στομαχικές διαταραχές !!!

1η τροφή : Το ρύζι

Το ρύζι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τροφές για τις στομαχικές διαταραχές. Λευκό, χωρίς σάλτσες και άλλα συνοδευτικά, το ρυζάκι καταπολεμά δυσάρεστα συμπτώματα όπως αυτό της διάρροιας και παράλληλα καταπολεμά την πείνα χωρίς να εντείνει το ήδη υπάρχον σύμπτωμα της ναυτίας και της ανακάτωσης.

2η τροφή : Το τοστάκι

Ένα απλό τοστάκι χαρίζει ηρεμία σε ένα αναστατωμένο στομάχι. Δεν είναι τυχαίο, που ακόμα και μετά από μεγάλα ξενύχτια με πολύ αλκοόλ, ένα τοστάκι επαναφέρει το στομάχι απορροφώντας τα υγρά και χαρίζοντας ανακούφιση ατο άτομο. Εάν έχετε έντονη τάση για εμετό, ένα τοστάκι χωρίς αλλαντικά (μόνο με τυρί δηλαδή) είναι πιο ασφαλής λύση !

3η τροφή : Η κοτόσουπα

Η κοτόσουπα είναι επίσης μια εξαιρετικά διαδεδομένη τροφή για τις στομαχικές διαταραχές. Ο ζωμός κοτόπουλου λειτουργεί επουλωτικά για το πονεμένο στομάχι και χαρίζει άμεση ανακούφιση. Μαζί με την κοτόσουπα 2 κρακεράκια ή παξιμαδάκια θα σας προσφέρουν ισορροπία και θα απορροφήσουν και τα πολλά υγρά από το στομάχι σας ώστε να μην έχετε ανακάτωση !

4η τροφή : Οι πατάτες

Οι πατάτες, όπως και το ρύζι, είναι από τα φαγητά που ισορροπούν το στομάχι. Ωστόσο, αν έχετε πρόβλημα ευερέθιστου εντέρου ή άλλη διαταραχή, αποφύγετε την κατανάλωση πατάτας !

5η τροφή : Το ginger

Το ginger είναι μια εκπληκτική τροφή που ελάχιστοι όμως άνθρωποι γνωρίζουν τις πραγματικές της ικανότητες. Το ginger λοιπόν, εκτός όλων των άλλων ιδιοτήτων του, αποτελεί και ιδανικό κατασταλτικό του αισθήματος της ναυτίας, ενώ λειτουργεί και ως σύμμαχος της καλής λειτουργίας του πεπτικού συστήματος γενικότερα !

6η τροφή : Τα μήλα

“Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα !” λένε οι παλιοί … και δεν έχουν άδικο ! Το μήλο είναι ένα από τα πιο υγιεινά και πολύτιμα φρούτα και, όπως αποδεικνύεται, βοηθά και στην καταπολέμηση της διάρροιας και των δυσάρεστων συμπτωμάτων της.

7η τροφή : Οι μπανάνες

Οι μπανάνες παρά την εντύπωση που έχουμε οι περισσότεροι, είναι ένα από τα πιο εύπεπτα φρούτα, ενώ περιέχει πηκτίνη που εξωμαλύνει την λειτουργία του εντέρου.

8η τροφή : Το γιαούρτι

Το γιαούρτι, σερβίρεται ως γεύμα σε όλα τα νοσοκομεία …τυχαίο ;;; Φυσικά και όχι ! Το γιαούρτι αποτελεί το ιδανικότερο ίσως τρόφιμο για να ηρεμήσει ένα διαταραγμένο στομάχι. Σε αντίθεση μάλιστα με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά προϊόντα που αντενδείκνυντε σε περιπτώσεις στομαχικών διαταραχών, το γιαούρτι ενισχύει την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και καταπολεμά το αίσθημα ναυτίας, ζαλάδας και μετεωρισμού

Comments are closed.