Τι στόχους θέτεις στον εαυτό σου ; Είναι άραγε οι σωστοί ;

June 7, 2017 Comments Off on Τι στόχους θέτεις στον εαυτό σου ; Είναι άραγε οι σωστοί ;
Τι στόχους θέτεις στον εαυτό σου ; Είναι άραγε οι σωστοί ;

Τι στόχους θέτεις στον εαυτό σου ; Είναι άραγε οι σωστοί ;
5 (100%) 1 vote

Θέτω στόχους και βάζω τη βάση για μεγάλα επιτεύγματα !

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε και δεν έχουν άδικο ! Ποια λοιπον θα μπορούσε να είναι η πιο καλή και σωστή αρχή από το να θέσεις τους στόχους σου και να ορίσεις την πορεία που θέλεις να ακολουθήσεις. Αφήνοντας τα πράγματα στη μοίρα τους, μπορεί να φαίνεται απλούστερο και σίγουρα πιο ανώδυνο (αφού παρέχει στον εαυτό σου το άλλοθι της μη-αποτυχίας χωρίς θέσπιση συγκεκριμένων στόχων), αλλά στην πραγματικότητα σου στερεί το ψυχολογικό κίνητρο και σε απομακρύνει από την επίτευξη των στόχων σου.

Άρα … γίνε συγκεκριμένος με το τι θέλεις να επιτύχεις στη ζωή σου, πού αποσκοπείς και σε τι προσβλέπεις στο μέλλον και βήμα-βήμα έλα ολοένα πιο κοντά στον στόχο σου ! Η ικανοποίηση που λαμβάνεις σε κάθε βήμα που σε φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου σου θα αποτελέσει “τροφή” και σημαντική κινητήριο δύναμη για να συνεχίσεις να προχωράς προς αυτή την κατεύθυνση !

Πώς επιλέγω τους κατάλληλους στόχους για εμένα ;

Δυστυχώς δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Βασικός παράγοντας για να απαντήσετε “σωστά” αυτό το ερώτημα είναι να θέσετε τα σωστά ερωτήματα στον εαυτό σας και να απαντήσετε με απόλυτη ειλικρίνεια (γιατί πολλές φορές τείνουμε να κοροϊδεύουμε – όχι μόνο τους άλλους – αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό).

Νο 1 : Απομακρύνομαι και σκέφτομαι ήρεμα τις επιθυμίες μου

Νο 2 : Βάζω σε σειρά προτεραιότητας τις επιθυμίες μου … από την πιο σημαντική για να είμαι ευτυχισμένος ως την πιο ασήμαντη.

Νο 3 : Σκέφτομαι τι θέλω να αφήσω πίσω μου φεύγοντας από τη ζωή και πώς θα ήθελα να με θυμούνται.

Νο 4 : Καταγράφω όλες μου τις σκέψεις, τις επιθυμίες αλλά και τις ανησυχίε σχετικά με αυτούς του στόχους.

Νο 5 : Απομονώνω τους στόχους που επείγει η υλοποίησή τους ώστε να αλλάξω / βελτιώσω τη ζωή μου πρακτικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά ή με οποιονδήποτε τρόπο.

Νο 6 : Δεν απογοητεύομαι αν δε μπορώ να βρω μακροπρόθεσμους στόχους να θέσω στον εαυτό μου, ακόμα και μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν τη διαφορά αρκεί να επικεντρωθώ σε αυτές.

Νο 7 : Δεν απομακρύνομαι ποτέ από το στόχο μου μέχρι την επίτευξή του.

Νο 8 : Δοκιμάζω νέες εμπειρίες και εξερευνώ νέες πιθανότητες και προοπτικές μέχρι να καταλήξω για τους κατάλληλους για εμένα στόχους.

Νο 9 : Προσπαθώ να οπτικοποιώ στο μυαλό μου τον στόχο μου ώστε να γίνεται πιο ρεαλιστικός, πιο ξεκάθαρος και πιο ευκρινής.

Νο 10 : Επιλέγω κοντά μου ανθρώπους που με βοηθούν στην επίτευξη των στόχων ζωής που έχω θεσει στον εαυτό μου και που δε μου δημιουργούν προβλήματα ή με απομακρύνουν από αυτούς.

Νο 11 : Παρακολουθώ την πορεία των στόχων μου και δεν αφήνω τα πράγματα στην τύχη.

Νο 12 : Δεν προσπαθώ να φέρω πολλά πράγματα μαζί εις πέρας γιατί το πιο πιθανό είναι να κουραστώ, να απογοητευτώ και τελικά να αποτύχω σε όλα.

Νο 13 : Προσπαθώ οι στόχοι που θέτω στον εαυτό μου να άπτονται της πραγματικότητας και να είναι ρεαλιστικοί.

Νο 14 : Δεν θέτω στόχους που ξεπερνούν τις δυνατότητές μου.

Νο 15 : Δεν καταφεύγω σε υπερβολές (ούτε η υπερβολική πίεση αλλά ουτε και η υπερβολική χαλαρότητα στην αντιμετώπιση των καταστάσεων έχουν καλά αποτελέσματα).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Το να θέτεις πολλούς στόχους είναι εύκολο, το να συγκεντρώνεσαι όμως στους πραγμαικά σημαντικούς είναι το ζητούμενο !

Comments are closed.